Οι τρεις (3) βασικοί τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προερχόμενοι από τον ήλιο είναι η UV-A, UV-B και UV-C. Η ακτινοβολία UV-C αποτελεί μέρος του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.

H ακτινοβολία UV-C έχει το μικρότερο μήκος κύματος, άρα την υψηλότερη ενέργεια και έχει την μοναδική ικανότητα να εξουδετερώνει όλα τα παθογόνα βακτήρια και ιούς επεμβαίνοντας στο γονιδιακό τους σύστημα (DNA) αποτρέποντας την αναπαραγωγή τους.
Ανακαλύψτε έναν εναλλακτικό τρόπο να απολυμαίνετε και να αποστειρώνετε

Η ακτινοβολία UV-C,

είναι μικρού μήκους κύματος από 200-280nm, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως μικροβιοκτόνος ακτινοβολία, γνωστή ως UVGI (UV GERMICIDAL IRRADIATION). Διαφέρει από την ακτινοβολία UVB μεσαίου μήκους κύματος 280-320nm και UVA μεγάλου μήκους κύματος από 320-400 nm οι οποίες δεν έχουν μικροβιοκτόνο αποτελεσματικότητα.
Image module
Image module

Πώς καταστρέφει τους μικροοργανισμούς η ακτινοβολία UVC

Η ακτινοβολία UV-C, είναι μικρού μήκους κύματος από 200-280nm, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως μικροβιοκτόνος ακτινοβολία ,γνωστή ως UVGI (UV GERMICIDAL IRRADIATION).

Διαφέρει από την ακτινοβολία UVB μεσαίου μήκους κύματος 280-320nm και UVA μεγάλου μήκους κύματος από 320-400 nm οι οποίες δεν έχουν μικροβιοκτόνο αποτελεσματικότητα.

Η υπεριώδης μικροβιοκτόνος ακτινοβολία (UVGI) είναι μία μέθοδος απολύμανσης που χρησιμοποιεί βραχύ μήκος κύματος υπεριώδους (υπεριώδης C ή UV-C) ακτίνας για να σκοτώσει ή να αδρανοποιήσει μικροοργανισμούς καταστρέφοντας το νουκλεΪνικό οξύτους και διαταράσσοντας το DNA τους, αφήνοντας τους ανήμπορους να εκτελέσουν λειτουργίες ζωτικών κυττάρων.

Η UV-C ακτίνα είναι αδύναμη στην επιφάνεια της γης από τη στιγμή που η στρώση όζοντος της ατμόσφαιρας την εμποδίζει. Η ακτινοβολία UV-C, απορροφάται σχεδόν απόλυτα από το στρώμα όζοντος της ατμόσφαιρας. Για το λόγο αυτό, η απολύμανση & αποστείρωση μπορεί να επιτευχθεί όταν αναπαράγεται από ειδικούς λαμπτήρες και ειδικά λαμπτήρες LED.

Image module

Είναι σημαντικο να τονίσουμε εδώ το γεγονός ότι οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία στην ακτινοβολία UV-C, όπως μπορούν στα βακτηριοκτόνα και τα αντιβιοτικά.

Ανακαλύψτε έναν εναλλακτικό τρόπο να απολυμαίνετε και να αποστειρώνετε
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ