Πώς καταστρέφει τους μικροοργανισμούς η ακτινοβολία UVC

Η ακτινοβολία UV-C, είναι μικρού μήκους κύματος από 200-280nm, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως μικροβιοκτόνος ακτινοβολία ,γνωστή ως UVGI (UV GERMICIDAL IRRADIATION).

Διαφέρει από την ακτινοβολία UVB μεσαίου μήκους κύματος 280-320nm και UVA μεγάλου μήκους κύματος από 320-400 nm οι οποίες δεν έχουν μικροβιοκτόνο αποτελεσματικότητα.

Η υπεριώδης μικροβιοκτόνος ακτινοβολία (UVGI) είναι μία μέθοδος απολύμανσης που χρησιμοποιεί βραχύ μήκος κύματος υπεριώδους (υπεριώδης C ή UV-C) ακτίνας για να σκοτώσει ή να αδρανοποιήσει μικροοργανισμούς καταστρέφοντας το νουκλεΪνικό οξύτους και διαταράσσοντας το DNA τους, αφήνοντας τους ανήμπορους να εκτελέσουν λειτουργίες ζωτικών κυττάρων.

Η UV-C ακτίνα είναι αδύναμη στην επιφάνεια της γης από τη στιγμή που η στρώση όζοντος της ατμόσφαιρας την εμποδίζει. Η ακτινοβολία UV-C, απορροφάται σχεδόν απόλυτα από το στρώμα όζοντος της ατμόσφαιρας. Για το λόγο αυτό, η απολύμανση & αποστείρωση μπορεί να επιτευχθεί όταν αναπαράγεται από ειδικούς λαμπτήρες και ειδικά λαμπτήρες LED.

Αφήστε μια απάντηση